Ibiza-Stad is gelegen aan de zuidwestelijke zijde van het eiland. Veel toeristen komen voor een zonvakantie, maar verlaten het eiland niet zonder een bezoekje aan deze stad gebracht te hebben

Alles wat je moet weten over Ibiza-Stad

De hoofdstad van Ibiza is Eivissa. Deze havenstad is waarschijnlijk rond 654 voor Christus gesticht door de Feniciers. De hoofdstad werd destijds Ibossim genoemd. Hiervan zijn de namen Eivissa en Ibiza weer afgeleid. De meeste mensen zullen Eivissa tegenwoordig echter kennen als Ibiza-Stad. Ibiza-Stad is gelegen aan de zuidwestelijke zijde van het eiland. Veel toeristen komen voor een zonvakantie, maar verlaten het eiland niet zonder een bezoekje aan deze stad gebracht te hebben.

Wat maakt Ibiza-stad zo uniek?

Ibiza-Stad is een oude middeleeuwse stad. Wanneer je het oude stadskern betreedt via de grote stenen poort zul je snappen waarom dit een bijzondere stad is. Het oude stadsgedeelte (Dalt Vila) bestaat uit hellingen, trappen en onregelmatige paden. Dalt Vila is een bijzondere plek, waar je het liefst de hele dag wilt wandelen. De straatjes zijn smal, maar sfeervol. Een ander gedeelte van deze stad is de oude visserswijk. Vakantiegangers slenteren hier graag rond. De invloeden van de zogenaamde ‘hippiebeweging' zijn daarnaast ook nog duidelijk terug te zien in Eivissa. Deze karakteristieke stad trekt een internationaal publiek en je kunt er zelfs beroemdheden tegenkomen.

De verschillende stadsdelen

Je vindt in elk deel van Eivissa veel historische gebouwen, bars, uitstekende restaurants en hippe boetiekjes. Dalt Vila wordt gezien als het mooiste deel van de stad, omdat het een schilderachtig doolhof is. Het havengebied La Marina is ook een aanrader. Je weet dat je in deze wijk bent belandt als je een rij met luxe jachten in de haven ziet. In deze wijk kun je winkelen, een verfrissend drankje drinken of een hapje eten. In de avonduren kun je terecht in een van de vele bars. Ook Sa Penya is een bruisende wijk. Dit is het uitgaansgebied van Ibiza-Stad. Overdag kun je hier de hippiemarkt vinden. Dankzij het aangename weer en klimaat is het heerlijk om in deze stadsdelen rond te slenteren.

De bezienswaardigheden van Ibiza-Stad

Eivissa is een van de oudste Europese vestigingen en is redelijk goed bewaard gebleven. Het oude centrum wordt Dalt Vila genoemd en is een ommuurd gebied. Dit bijzondere gedeelte van de stad is in 1999 door UNESCO tot Werelderfgoed benoemd. Dalt Vila is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De wijk ligt op een heuvel en lijkt hierdoor uit te stijgen boven de zee. Het is een prachtig stadsdeel met veel monumenten, musea en galerijen. De restanten van de stadsmuren zijn echter het indrukwekkendst om te zien. Een andere bezienswaardigheid die je niet mag overslaan is de kathedraal die hier staat.

Handig om te weten

Het is aan te raden om goede schoenen aan te doen als je Dalt Vila wilt bezoeken. Je kunt anders last krijgen van pijnlijke voeten door de vele hellingen, onregelmatige paden en trappen. In Ibiza-Stad is het tevens verstandig om goed op jouw waardevolle spullen te letten. Vooral in het hoogseizoen kunnen er zakkenrollers actief zijn in de hoofdstad van Ibiza. Als je hier komt om een dagje te winkelen, moet je er rekening mee houden dat de winkels vanwege de siesta enkele uren gesloten zijn in de middag.

Appartementen in Ibiza stad

Hieronder staan een aantal van onze favoriete appartementen in Ibiza stad.

Appartementen Sal Rossa

Appartementen Sal Rossa
vanaf 284,00 EURO meer info


Hotels in Ibiza stad

Hieronder staan een aantal van onze favoriete hotels in Ibiza stad.

Torre del Mar

Torre del Mar
vanaf 591 EURO meer info