Handige tips voor als je wilt fietsen op Ibiza.
De fiets is misschien wel het beste vervoersmiddel om Ibiza te verkennen. Je kan op verschillende plaatsen mountainbikes huren en er zijn ontzettend veel mooie routes om te ontdekken. Het mooie weer, het waanzinnige landschap en de vele routes maken Ibiza een heel geschikte bestemming voor fietsers.

Daarbij kom je met de fiets makkelijker op plekken die voor de massa niet zo goed bereikbaar zijn en heb je de kans om de rustige stranden van het eiland te bezoeken. Het mooi landschap maakt fietsen aantrekkelijk voor het hele gezin!

Fietsen op Ibiza, wat heb je nodig

Ben je van plan om te fietsen op Ibiza? Pak dan in ieder geval de volgende spullen in, naast je reguliere bagage: Ibiza biedt veel mogelijkheden tot fietshuur, dus dit hoef je vooraf niet te regelen. Houdt voor de huur van de fietsen rekening met een bedrag tussen de 15 euro en 20 euro per dag. Wanneer je geen fietshelm hebt, kan je deze ook huren. Maar wanneer je wel een fietshelm hebt, neem deze dan zeker mee. Je eigen fietshelm biedt natuurlijk het meeste veiligheid en comfort.

fietsen op Ibiza

Overige tips voor fietsen op Ibiza

Zorg voor een goede (fiets) zonnebril om je ogen te beschermen.

Smeer je goed in met zonnebrand. Wanneer je fietst, merk je het niet snel dat je verbrand, maar zeker je gezicht, armen en schouders zijn erg kwetsbaar voor zonnebrand. Een zonnebrand met een hoge factor of een speciale zonnebrand voor in de bergen is het beste.

Draag altijd een goed passende fietshelm. Je eigen fietshelm is natuurlijk het beste. Zorg voor kinderen ook voor een goed passende kinderhelm. Wanneer je een helm huurt, weet je nooit wat ermee gebeurd is. Een eigen helm heeft daarom altijd de voorkeur.

Vraag bij de verhuur voor een reparatiesetje voor onderweg. In sommige gevallen worden ze standaard meegeleverd, maar niet altijd. Zo stonden wij ooit langs de kant van de weg met een lekke band.. (gelukkig hadden wij zelf een reparatie setje meegenomen).

Last van zadelpijn? Dat leed is snel te verhelpen met een fietsbroekje. Fietsbroeken zijn ook nog eens super ‘hip' op dit moment, dus je kan er zo het terras mee op.

Last van zere handen? Koop een paar fietshandschoentjes (zonder vingers). Dit voorkomt pijn en eeltvorming.

Neem voldoende water mee voor onderweg.