Lekker eten en drinken op Ibiza. . Genieten van eten is een belangrijk onderdeel van het leven op Ibiza. Er zijn daarom veel geweldige restaurants op dit eiland aanwezig waar je een lekker hapje kunt eten.

Culinair Ibiza

Het eiland Ibiza is een mooie bestemming voor een zonvakantie of feestvakantie. Je kunt hier ook heen met het hele gezin, omdat het een kindvriendelijk eiland is. Veel toeristen worden ook naar dit eiland getrokken om de bezienswaardigheden van Ibiza te bezoeken of om te gaan wandelen. Met welke activiteiten je jouw dag ook vult, niet is fijner om een geslaagde dag af te sluiten met een heerlijke maaltijd. Genieten van eten is een belangrijk onderdeel van het leven op Ibiza. Er zijn daarom veel geweldige restaurants op dit eiland aanwezig waar je een lekker hapje kunt eten.

Eten en drinken op Ibiza

Het eiland Ibiza is altijd al een plek geweest waar mensen van verschillende culturen samenkomen. Als je de geschiedenis van dit eiland induikt, zul je ook merken dat Ibiza veel verschillende heersers heeft gehad. In de keuken van dit eiland kun je daarom Afrikaanse, Arabische en Noord-Europese invloeden tegenkomen. Je kunt spreken van culinaire diversiteit op Ibiza. Van typische Spaanse culinaire hoogstandjes tot internationale gerechten. Op dit vakantie-eiland kun je vrijwel alles eten. Je kunt tevens genieten van verse vis, groente en fruit. Dit eiland loopt ook voorop op het gebied van ecologisch eten. Er zijn hier bovendien veel wijngaarden waar de lekkerste wijnen worden gemaakt.

Traditionele gerechten

In veel plaatsen op dit Baleareneiland kun je restaurants vinden waar je een traditionele maaltijd kunt nuttigen. De keuken van Ibiza bestaat uit veel eenpansgerechten en natuurlijk veel visgerechten. Denk hierbij aan een mix van vissoorten, calameres, bacalao en gamba's. Proef ook ‘sofrit pages': een gerecht met kip, varkensvlees, lam en worst. Een andere specialiteit is ‘flao', een cake gemaakt met kaas en kruiden. Ook de ‘ensaimadas' zijn heerlijk. Dit zijn croissants van de Balearen gevuld met ingredienten zoals: slagroom, chocolade en zoete pompoen. Ibiza behoort tot Spanje waardoor je ook heerlijk traditionele Spaanse gerechten zoals paella en tapas kunt eten.

Restaurants op Ibiza

Er zijn veel verschillende soorten restaurants op Ibiza waar je uit kunt kiezen. Er zijn restaurants waarbij veel lokale specialiteiten worden geserveerd, maar ook restaurants met internationale gerechten. Je hebt bijvoorbeeld keuze uit mediterrane, Franse, Italiaanse en Aziatische restaurant. Op Ibiza kun je gastronomisch genieten en bij een chique restaurant reserveren of eten bij een gezellig en klein familierestaurant. Je hebt ook de keuze uit restaurants op verschillende locaties met andere achtergronden. Ga bijvoorbeeld in de ommuurde stad dineren of geniet van een maaltijd met de golven van de zee op de achtergrond. Er zijn ook veel trendy en hippe restaurants.

Openingstijden van de restaurants

De lokale bevolking eet over het algemeen iets later dan wij in Nederland gewend zijn. De restaurants kennen daarom ook andere openingstijden. De meeste restaurants zijn vanaf 12 uur tot aan 15.00 of 15.30 uur geopend voor lunch. De Spanjaarden eten 's avonds vaak pas rond 22.00 uur. Je kunt meestal vanaf 18.30 terecht in de meeste restaurants. In de zomer zijn meestal alle eetgelegenheden geopend. Buiten het hoogseizoen is het verstandig om dit van te voren te controleren. De openingstijden kunnen afwijken of het restaurant kan gesloten zijn.